Shumë nuk dinë për këtë funksion sekret në dyert e veturave- ai mund të shpëtojë jetë njerëzish

Shpërndaje

Vetura ka shumë funksione që, për një arsye ose një tjetër, mbeten të panjohura për publikun e gjerë. Disa janë pak a shumë kuptimplotë, por disa mund të jenë shumë të rëndësishme.

Për shembull, një vrimë me një fole çelësi në derën e pasme të një veture që ka pesë dyer. Një numër i madh njerëzish nuk e dinë, dhe funksioni mund të jetë shumë i rëndësishëm, ndonjëherë edhe shpëtues i jetës.

Gjegjësisht, ekziston një funksion me të cilin mund të bllokohet dera e automjetit me ndihmën e një çelësi, domethënë mund të përdoret për të parandaluar fëmijët që të hapin derën në asnjë mënyrë. Për aktivizim kërkohet vetëm një çelës.

Shumë njerëz nuk e dinë këtë veçori. Shumica e njerëzve përdorin një sistem mbylljeje qendrore, por nuk është e njëjta mbrojtje.

Ky opsion i përshkruar parandalon plotësisht hapjen e veturës nga brenda. Dera mund të hapet vetëm nga jashtë. Kyçja qendrore, nga ana tjetër, në të vërtetë mbyll derën.

Por ato mund të hapen duke tërhequr dorezën dy herë, gjë që fëmijët mund ta bëjnë në lojë. Gjithashtu, disa vetura kanë edhe funksionin e mbylljes së plotë të dyerve, por në vend të çelësit mund të bëhet edhe në mënyrë elektronike.

Disa automjete, nga ana tjetër, e kanë këtë veçori në derën e pasme, por nuk kërkohet asnjë çelës për ta aktivizuar atë. Ashtu si në rastin e Nissan-it nga video, mjafton të lëvizësh çelësin dhe të aktivizosh funksionin.

Sigurisht, çfarëdo veture që keni, është e nevojshme të studioni me kujdes se çfarë mund të bëjë, çfarë funksionesh ka dhe cilat funksione rekomandohen, veçanërisht kur bëhet fjalë për sigurinë e fëmijëve.

NGA INTERNETI