A e dini përse unaza e martesës vihet në gishtin e tretë?

Shpërndaje

Qysh nga kohërat e Egjiptit të lashtë, njerëzit e kanë vendosur unazën e martesës në gishtin e tretë të dorës.

Sot, në disa shtete vendoset në dorën e majtë, e te disa tjera në dorën e djathtë.

Por, a e dini arsyen se përse unaza e martesës gjithmonë vendoset në gishtin e tretë?

Fillimisht, vendosni duart në këtë mënyrë dhe përpiquni t’i ndani gishtat e njëjtë.

Kësisoj, do të shihni se vetëm gishtat e tretë nuk mund t’i ç’kapni nga njëri-tjetri, e cila shërben si indikator se nuk do të ndaheni asnjëherë nga partneri.